Erik Bullot

Erik Bullot

Érik Bullot bir film yapımcısı ve kuramcıdır. Arles'deki Ulusal Fotoğrafçılık Okulu'nda ve Paris'teki IDHEC film okulunda eğitim gördü. Filmleri Cinéma du réel (Paris), CCCB (Barselona), New Museum (New York), Museum of Modern Art (Buenos Aires), Cineteca Nacional de Chile başta olmak üzere çok sayıda festival ve müzede gösterildi. Son filmi "Kuşların Dili", Festival Cinéma du réel'de (2022) Somut Olmayan Kültürel Miras Jürisi tarafından ödüllendirildi. Yakın zamanda Filmoteca de Catalunya’da 2023'te kişisel bir sergi sundu.

Sinema üzerine çeşitli kitaplar yayımladı: Sayat Nova (Yellow Now, 2007), Renversements 1 ve 2. Notes sur le cinéma (Paris Expérimental, 2009 ve 2013), Sortir du cinéma (Mamco, 2013), Le Film et son double (Mamco, 2017), Roussel et le cinéma (Nouvelles Éditions Place, 2020), L'Attrait des ventriloques (Yellow Now, 2022).

Farklı üniversitelerde ve sanat okullarında misafir profesör olarak bulundu: New York Buffalo Üniversitesi (ABD), Buenos Aires'teki Centro de Investigaciones Artísticas (Arjantin), Belgrad'daki Medya ve İletişim Fakültesi (Sırbistan). Bourges'daki (Fransa) Ulusal Sanat Okulu'nda film dersleri vermektedir.

Kuşların Dili, 2021
video HD, 55 dakika
Yapım Baldanders filmleri

Sanatçının izniyle

Kuşlar şu anda yok oluyor. Artık çok mu geç? “Kuşların Dili” filmi felaketten sonra, altıncı yok oluştan sonra geçiyor. İki araştırmacı, insanların kuşlarla iletişim kurma çabalarını hatırlıyor. Kuş şarkılarını tercüme etmek karmaşık ve paradoksal bir konudur. Ornitologlar, şairler, sanatçılar bu amaçla pek çok yol kullanmışlardır: onomatopoeia, müzik notasyonu, müzikal kompozisyon, taklit, notalar, sonogram; ve transkripsiyonla yorumlama arasında kalan ezoterik yorumlama. “Kuşların Dili” bu konuda, bilimsel anlayışlar ve ornitolojik gözlemlerle noktalanan; müzikal ve ironik bir araştırma önermektedir. Film, çevirinin güçlerini ve türler arasındaki iletişim arzumuzu araştırmaktadır. Bunlar için artık çok mu geç ?

Eric Bullot
Çeviren: Gizem Kozanoğlu

Bu eser seanslar halinde her saat başı gösterimdedir.