Mika Rottenberg & Mahyad Tousi

Mika Rottenberg & Mahyad Tousi

Arjantin doğumlu, New York'ta yaşayan sanatçı Mika Rottenberg, çağdaş hiper-kapitalist dünyamızda emek ve değer üretimi fikirlerini araştırmak için film, mimari enstalasyon ve heykeli birleştiren titiz bir pratiğe kendini adamıştır. Hem sinema hem de heykel geleneklerini kullanarak, Çin'deki bir inci fabrikası ve Calexico sınır kasabası gibi belirli üretim ve ticaret sistemlerinin bulunduğu dünya çapında yerler arar. Kurgu süreci boyunca ve stüdyosunda inşa ettiği setlerden aldığı görüntülerle Rottenberg, görünüşte birbirinden farklı yerleri ve şeyleri birbirine bağlayarak ayrıntılı ve yıkıcı görsel anlatılar yaratıyor. Rottenberg'in video işlerinin her biri, videolarındaki yemyeşil ve tuhaf paralel dünyalara ait nesnelerden oluşan teatral bir enstalasyonun içinde yer alıyor. İnci çuvalları, sönmüş havuz oyuncakları, plastik çiçekler ve cızırdayan kızartma tavaları, eserin dünyasına bir portal açıyor gibidir. Çok boyutlu film projelerine genellikle alegoriyle birbirine bağlanan bağımsız heykel çalışmaları eşlik ediyor.Rottenberg'in Mahyad Tousi ile birlikte yarattığı son uzun metrajlı filmi REMOTE (2022), Artangel, Birleşik Krallık; Louisiana Müzesi, Humlebaek ve Moderna Museet, Stockholm tarafından sipariş edildi ve prömiyeri 2022'de Tate modern ve New York Film Festivali'nde yapıldı.1976'da Buenos Aires'te doğan Rottenberg, ilk yıllarını İsrail'de geçirdi.

 

Mahyad Tousi

Mahyad Tousi, farklı disiplinlerde aktif olarak çalışan, çok disiplinli bir sanatçı, yazar ve film yapımcısıdır. Geleneksel ve yeni ortaya çıkan hikaye anlatma ortamları. Portland, Oregon'da doğdu ve büyüdü Tahran, İran, gelişim yıllarını devrim ve savaş döneminde yaşadı.

Bu onun büyük toplumsal değişimlere ilişkin anlayışını derinden etkiledi - merkezi bir tema Bu onun kapsamlı ve etkileyici çalışma yapısı boyunca yankılanıyor. Kurucusu olarak Hibrit bir sosyal girişim olan Starfish'i desteklemeye ve yatırım yapmaya kararlıdır.

Yeterince temsil edilmeyen sanatçı-girişimciler ve onların çığır açan fikirleri. Ayrıca görev yapmaktadır MIT'nin Gelişmiş Sanallık Merkezi'nin danışma kurulu, sanal alandaki yeniliklere öncülük ediyor XR, video oyunları gibi teknolojiler ve bu platformların öngörmediği yeni formatlar.