Bruno Serralongue

Bruno Serralongue

Bruno Serralongue (1968, Châtellerault) Paris ve Cenevre'de yaşıyor ve 2004 yılından beri Haute Ecole d'Art et de Design'da profesör olarak çalışıyor.
90'lı yılların sonundan beri, Villa Arson (Nice) ve Ecole Nationale de la Photographie d'Arles'da Sanat Tarihi okuduktan sonra, fotoğrafik görselin bilgilendirici potansiyeli, günlük hayatımızdaki kullanımı ve etkisi ile ilgileniyor. Medyanın nesnelliğine meydan okuyarak, fotoğrafçının üretilen görüntülerin doğruluğu konusundaki sorumluluğunu temel olarak belirlemiştir. Serralongue, kelimenin tam anlamıyla bir muhabir olmasa bile - bir medya ile işbirliği yapmıyor - haberlerimizi oluşturan önemli olayları yakalıyor. Tüm dünyayı dolaşarak (Fransa, Kore, Korsika, Meksika, Çin, Brezilya, Almanya, Kosova, Güney Sudan...) hem sahne arkasını hem de sahne önünü fotoğraflayacağı önemli olayları arıyor.

Fotoğraf ve metinlerin incelikli bir bileşimi aracılığıyla, çağdaş medyatik imgenin üretim sürecini sorgulayan bir fotoğrafik külliyat oluşturuyor. Eserleri Musée d'Art Moderne de la ville de Paris, Londra'daki Tate Modern, Winterthur'daki Fotomuseum, Musée National d'Art Moderne, Paris’te Centre Pompidou ve Cité Nationale de l'Histoire de l’Immigration gibi prestijli özel ve kamusal koleksiyonlarda yer almaktadır.

Air de Paris, Romainville, Brüksel'deki Baronian ve Zürih'teki Francesca Pia galerileri tarafından temsil edilmektedir. Les Presses du Réel (2002) ve JRP/Ringier (2010) kendisine monografik bir katalog ithaf etmiştir. Diğer kitapları Spector Books (2019) ve Heni Publising (2022) tarafından yayımlanmıştır.

 

8 Mayıs 2016 Pazar günü Notre-Dame des Landesdaki ZAD için mücadele eden Natüralistlerin ortaya çıkışının fotoğrafik Raporu. 2015te yeniden açılan 107  su çiçekçiliği Yeni Yüzme Flütü İstasyonların Arayışında

79 fotoğraflık set:24 x 36 cm , yapışkanlı kağıda Inkjet baskı, farklı boyutlarda

Sanatçının ve galeri Air de Paris, Romainville izniyle

Notre-Dame-des-Landes için planlanan havalimanı hayata geçerse, mucizevi bir şekilde korunmuş 1.426 hektarlık çit ve sulak alanı kaplayacak ve koruma altındaki çok sayıda hayvan ve bitki türünün yok olmasına neden olacak.

Projenin geliştiricileri, bir envanter çalışması yürütmesi için Biotope ajansını görevlendirerek alanın ekolojik öneminin farkında olduklarını göstermişlerdir. Ajansın nihai raporu, alanın batrachians (kurbağalar ve kurbağalar) ve kuş yaşamı açısından değerini göstermiş ve Fransız yasaları kapsamında korunan 74 türün varlığını listelemiştir. Buna karşılık geliştiricilerin argümanı, projeden kaynaklanan muazzam biyoçeşitlilik kaybını telafi edebilecekleri yönündeydi; çevre koruma kuruluşları ise bu kaybı telafi etmenin mümkün olmadığını iddia ediyor. Bu tehlike karşısında, bir grup profesyonel ve amatör doğa bilimci Naturalistes en Lutte” (Doğa Bilimciler Karşı Koyuyor) adı altında güçlerini birleştirmeye karar vererek, sahadaki yaşam alanlarının, flora ve faunanın sistematik bir envanteri şeklinde ikinci bir uzman değerlendirmesi sunmuş ve sonuçları yasal amaçlarla ilgili çevre koruma kurumlarının kullanımına açmıştır. Üç yıllık araştırmanın (2013-2015) bulguları tartışılmazdır: 130'u koruma altında olan (74'ü olmayan) ve 5'i Fransa'da şimdiye kadar bilinmeyen ve çevredeki Loire Atlantique bölgesinde düzinelerce bilinmeyen 2.000'den fazla türün envanteri çıkarılmıştır.

Alanın ekolojik önemini teyit eden istatistiklere ek olarak, grubun yöntemi de ilgiyi hak ediyor. Her ayın ikinci Pazar günü düzenlenen keşif gezileri bilgi ve becerilerini paylaşmaya hazır olan herkese açıktı. Katılanlar hem öğrenmek hem de havalimanına karşı mücadeleye katılmak için oradaydı ve şu anda projenin inşaatını askıda tutan da bu gönüllü doğa bilimcilerin kolektif katkısıdır. Bu yaklaşım, kişisel becerilerimi sunarak gruba katılmamı kolaylaştırdı; beş keşif gezisine katıldım ve çektiğim fotoğraflar doğabilimcilerin istedikleri gibi kullanmaları için paylaştım.

Bruno Serralongue

Çeviren: Dilara Koz